Brugerbestyrelsen
Den samlede brugerbestyrelse består af 6 brugervalgte samt 1. suppleant.
- Ingolf Mathiesen, Formand
- Jette Karmann, Næstformand
- Annette Grage
- Dennis Jørgensen
- Lise Bylow
- Marianne Christensen
- Søren Gry, 1. suppleant
- Lisa Rydendahl 2. suppleant
- Repræsentant fra de frivillige foreninger
- Stinna Mortensen, natteravnene
- Repræsentant fra Ældrerådet
- Inger Andersen
- Politisk udpegede
- Anette Eriksen, (C)
- Birgit Skytte,( C)
- Svend- Erik Vogt, (A)
Du kan sende en mail til brugerbestyrelsens medlemmer på mail: brugerbestyrelsen@gmail.com
Brugerbestyrelsens opgaver:
Brugerbestyrelsens hovedopgave er at repræsentere brugernes interesser i sager eller forhold, som vedrører Korsagergårds fællesskab.
Brugerbestyrelsen skal administrere og bevilge penge fra aktivitetspuljen ud fra brugernes indkomne ansøgninger, hvor både aktivitetsgrupper, enkeltpersoner og frivillige organisationer på Korsagergård kan søge penge til aktiviteter.
Bestyrelsen skal også tage stilling til indkomne forslag og indstillinger fra brugerne til større arrangementer og investeringer, fordeling af lokaler til aktiviteter og generel fremtidsplanlægning.
Derudover skal den være med til at sætte fokus på Korsagergårds miljø, brugernes trivsel og den almindelige hverdag.
Referat fra brugerbestyrelsesmøde torsdag den 17. september 2020, 10-12, i stuen på Korsagergård.
Tilstede: Ingolf Mathiesen, Jette Karmann, Dennis Jørgensen, Marianne Christensen, Søren Gry, Anette Eriksen, Birgit Skytte, Svend-Erik Vogt, Inger Andersen og Marianne Rønn.
Afbud: Lise Bylow, Annette Grage og Stinna Mortensen.
Ordstyrer og Mødeleder: Ingolf Mathiesen
Referent: Marianne Rønn
1. Godkendelse af dagsordenen.
Dagsordenen blev godkendt.
2. Godkendelse af referatet.
Referatet blev godkendt.
3. Høring af budget 2021
Vi har d.d. gennemgået Budget 2021.
Alle bestyrelsesmedlemmer har tilkendegivet, at de ikke har kommentarer til fremlagte budget samt at de tager budgettet til efterretning. Marianne informerer CØI.
4. opfølgning Indkøb
- Brændeskur ved masseovnen. Der kan opsættes et brændeskur, hvor der bruges pilehegn samt Krydsfinerplade med græstørv, ved jordovnen. Arbejdsgruppen fremlægger overslag for anlægget for Marianne.
- Lys og stik kontakter i uderummet. Der indhentes tilbud fra Kontakt El, til at etablere stik kontakter med og uden jord i uderummet, der tages herefter stilling til forslaget, der foreslås, at lys kan etableres med fleksible løsninger ved arbejdslamper.
- Fliser i området bagved redskabsskuret, hvor der støbes og laves andre aktiviteter. Det forsøges at planlægge sig ud af at afholde aktiviteter, på forskellige tidspunkter, så der bliver plads til alle aktiviteter i uderummet samt udeområdet, da der ikke støbes og laves andre aktiviteter alle dage. Der undersøges, hvad det koster at få nivelleret området ved arbejdsbordet bagved redskabsskuret samt hvad prisen er for at få lagt stabilt grus.
- Der kan indkøbes 2 væve, inden de indkøbes, tages der stilling til om det er nødvendigt, da Inger Andersen har doneret en væv og Birgit Skytte muligvis også har en som hun vil donere.
5. Aktiviteter
a. Forslag fra arbejdsgruppen vedr. alternativt Åbenthus arrangement.
Der afholdes i 2020 ikke Åbenthus og Julemarked. Der har været nedsat en arbejdsgruppe, bestående af: Lilly, søren G, Jette K., Ingolf, Inger A. Nené, Åse, Lise B, Tine Lemvigh og Marianne Rønn. Som foreslår at afholde et alternativt ”forårsåbent” arrangement, lørdag den 24/4 -2021 med tilmelding for alle borgere i Vallensbæk, i tidsrummet 10-14. Et hold fra kl. 10-11.30 – og et hold fra kl. 12.30 – 14.00. Vi tilbyder små workshops, som det er muligt at deltage i, brugerne overvejer allerede nu, hvad workshops skal indeholde, vi byder på en sandwich og en øl eller vand og kaffe og kage, serveret portionsvis. Der er enighed om at det ikke skal gennemføres, hvis det kun er muligt for 50 deltagere. Vi tager stilling primo marts til om arrangementet kan gennemføres. Arrangementet bringes i Vallensbæk NU.
b. Yoga og dans.
Yoga og dans er indtil videre aflyst, hvilket skyldes et højt smittetal samt at vi ikke må være mange forsamlet.
6. Evt.
Vi får snart ny hjemmeside, vi fortsætter med selv at kunne redigere hjemmesiden mm., og kan fortsætte med at udsende nyhedsbrev. Format på referater mm. ændres, da tidligere format ikke kan bruges på hjemmesiden og nyhedsbrev.
Tilstede:
Ingolf Mathiesen, Jette Karmann, Annette Grage, Dennis Jørgensen, Lise Bylow, Marianne Christensen, Søren Gry, Anette Eriksen, Birgit Skytte, Svend Erik Vogt, Inger Andersen og Marianne Rønn
Referat fra brugerbestyrelsesmøde
Torsdag den 29. oktober 2020
Kl. 10.00 – 12.00 på Teams
Afbud:
Stinna Mortensen & Birgit Skytte havde ualmindelig dårlig lyd, og var uforskyldt, delvist fraværende.
1.
Godkendelse af dagsordenen
Dagsordenen blev godkendt.
2.
Godkendelse af referatet af 17. september 2020
Referatet blev godkendt
3.
Status på aktivitetskontoen
- Opfølgning indkomne forslag
Vi har besluttet at få etableret strøm/kontakter samt lamper i uderummet, i henhold til det indkomne forslag kr. 14.000. Marianne sørger for at det bliver etableret inden udgangen af 2020.
Der er besluttet ikke at købe aviser og blade, kr. 7.000 samt at der ikke disponeres kr. 10.000 til Højskole sangbøger, før der er kendskab til det reelle behov eller om en evt. sanggruppe, vil kunne benytte eventuelle kopierede sangtekster.
Der er formentlig et mindre forbrug på kr. 45.000-50.000, som skal overføres til 20
4.
Valg 2021 – forslag model for alternativt valg.
Brugerbestyrelsen har besluttet at undersøge om, det er muligt at gennemføre et ”alternativt” valg i forbindelse med afvikling af Seniorhusets ordinære valg og årsmøde ultimo februar 2021, da de allerede nu forudser, at det måske ikke vil være muligt at afholde valg på traditionel vis på grund af restriktioner.
Forslaget går ud på, at de opstillede kandidater præsenteres i Nyhedsbrevet samt i Vallensbæk NU, og at 60+ i Vallensbæk brugere af Seniorhuset tilmelder sig til at komme og afgive stemme på aftalte tidspunkter tirsdag, onsdag, i grupper på 10 eller derunder, på denne måde udelukker man ikke brugere for at kunne deltage i valget, i forbindelse med, at man afgiver sin stemme, vil man få udleveret en årsberetning og et årsregnskab. Marianne kontakter Vallensbæk Kommunes jurist, da den ”alternative måde at afholde valget på” ikke fremgår af styrelsesvedtægten.
5.
Aktiviteter:
a. Kort information prioritering aktiviteter, nye initiativer. Tilmelding max. 50 deltagere.
b. Studiegruppen til Københavns bymuseum Kørsel c.
Julefrokost 2020
a.
Aktiviteter mm. fortsætter, som planlagt og meldt ud i nyhedsbrevet mandag den 26. oktober, til og med den 22. november.
b.
Studiegruppen kan gennemføre turen til Københavns bymuseum, når restriktioner mm. gør, at det er muligt at tage af sted. Der er bevilget kr. 3.500 til en bus med lift. Deltagerne betaler selv entre samt frokost.
c.
Julefrokost i Seniorhuset 2020 er desværre aflyst. Tilmeldte bliver kontaktet af Henrik Stjernholm i forhold til tilbagebetaling af det indbetalte beløb, det er også muligt at skrive til Henrik Stjernholm på mail hgs@vallensbaek.dk.
6.
evt.
Brugerbestyrelsesmødet den 26. november kl. 10.00 – 12.00, afholdes ligeledes over teams, med mindre forsamlingsforbuddet bliver ændret den 22. november.
Marianne har forespurgt Center for Sundhed, kultur og fritid om, det er muligt at anvende Ridecentrets lejlighed, som ligger meget tæt på Korsagergaard, til 2 specifikke aktiviteter, Litteraturgruppen samt tilmelding til fisketure, Marianne er informeret om at det ikke er muligt, da lejligheden/lokalerne formentlig skal benyttes af en forening. Der arbejdes på at finde en anden løsning.
Deltagere: Ingolf Mathiesen, Annette Grage, Dennis Jørgensen, Lise Bylow, Marianne Christensen, Søren Gry, Anette Eriksen, Birgit Skytte, Svend Erik Vogt, Inger Andersen, og Marianne Rønn (se bemærkning*) Afbud: Jette Karmann, Anette Eriksen, Stinna Mortensen |
Referat fra Brugerbestyrelsesmøde
Torsdag den 26. november 2020
Kl. 10.00 – 12.00 på Teams
*Bemærkning: Mødet blev gennemført på trods af at Lise Bylow, Birgit Skytte, Marianne Christensen, Ingolf Mathiesen, havde netværksudfordringer, manglende lyd og billede. Lise Bylow, Birgit Skytte og Marianne Christensen, deltog i mødet via telefonforbindelse, Ingolf Mathiesen valgte ikke at deltage på grund af dårlig lydforbindelse gennem telefonforbindelse. Afholdelse af brugerbestyrelsesmødet på teams d.d. var ikke tilfredsstillende. Hvis, det i 2021 er nødvendigt at afholde møde på teams, skal der være mulighed for at mødes i smågrupper i Seniorhuset fra forskellige lokaler i Seniorhuset.
1.
Godkendelse af dagsordenen
Dagsordenen blev godkendt
2.
Godkendelse af referatet af 29. oktober 2020
Referatet af 29. oktober blev godkendt.
3.
Status på aktivitetskontoen
Eftersyn af symaskiner udgår i 2020, da symaskinerne stort set ikke er blevet brugt, den planlagte udgift disponeres i det kommende år. Der bliver formentlig et mindre forbrug på kr. 55.000-63.000 i 2020.
Annette Grage informerer brugerbestyrelsen om, at Solveig vil indsende et ønske til en glasskærer kr. ca. 6.000. Brugerbestyrelsen afventer ansøgning fra Solveig.
4.
Tilbagemelding Valg 2021 – forslag model for alternativt valg.
På trods af flere henvendelser har Marianne desværre ikke modtaget et svar på fra Chefjuristen i Vallensbæk Kommune vedr. afholdelse af ”alternativt valg” i forbindelse med valg til brugerbestyrelsen 2021.Marianne informerer brugerbestyrelsen ekstraordinært, ligeså snart der er en afklaring.
5.
Aktiviteter:
a.
Julestjernegåtur
2. december 2020
Der er arrangeret Julestjernegåtur den 2. december, der 49 tilmeldte.
b.
Orientering om aktiviteter i januar 2021.
Nytårskur og Nytårskoncert er aflyst. Vi finder en alternativ måde at ønske hinanden godt nytår på.
6.
Information om COVID-19
Generelt
Der er oprettet Corona hotline i Vallensbæk Kommune 20373820. Til spørgsmålet om der retningslinjer, som brugerbestyrelsen mener, at der er behov for at informere målgruppen i Seniorhuset særligt om, er buddet; at være mere specifik om retningslinjer for udendørs aktiviteter/indendørsaktiviteter
7.
Evt.
Brugerbestyrelsen sender en buket til Anette Eriksen, som formentlig udskrives ultimo denne uge, Birgit Skytte informerer Marianne.
Inger Andersen udtræder pr. 31.12.2020, som Ældreråds repræsentant i Brugerbestyrelsen, Leif Larsen indtræder som ny repræsentant for Ældrerådet. Brugerbestyrelsen takker Inger Andersen og har indkøbt 2 flasker vin, som kan afhentes på Mariannes kontor onsdag den 2. december.
Referat fra brugerbestyrelsesmøde
Torsdag den 28. januar 2021
Kl. 10.00 – 12.00 på Teams
Tilstede:
Ingolf Mathiesen, Jette Karmann, Annette Grage, Dennis Jørgensen, Lise Bylow, Marianne Christensen, Søren Gry, Birgit Skytte, Svend Erik Vogt, Leif Larsen, Stinna Mortensen og Marianne Rønn
1. Godkendelse af dagsordenen
Velkommen til Leif Larsen ny repræsentant for Ældrerådet og repræsentant for de frivillige organisationer Stinna Mortensen
Dagsordenen blev godkendt
2. Godkendelse af referatet af 26. november 2020
Referatet blev godkendt
3. Årsregnskabet – til godkendelse
Årsregnskabet blev godkendt. Som følge af lukning på grund af COVID-19, er der et mindre forbrug på 64.152, som overføres til 2021. Marianne har undersøgt, at vi igen, som 2020, får 115.000 til aktivitetskontoen.
4. Årsmøde og Valg til brugerbestyrelsen 2021
Information om årsmøde og valg kommer i Vallensbæk Nu januar udgaven samt på nyhedsbrev den 2. februar. Der bliver ikke afholdt årsmøde og valg, som vi plejer på grund af COVID-19.
På valg er Ingolf Mathiesen, Dennis Jørgensen og Jette Karmann samt suppleant Søren Gry. Marianne Rønn skal senest torsdag den 4. februar, modtage besked på mail, om de der er på valg genopstiller, denne frist gælder også for evt. nye kandidater.
Formandens beretning samt årsregnskab sendes ud på nyhedsbrev samt ligger på hjemmesiden fredag den 12. februar, samme dag vil alle kandidater også vil blive præsenteret, med billede samt en kort præsentation. Selve valget foregår i uge 7, hvis man ønsker at afgive sin stemme, skal det ske med tilmelding via mail eller telefonopkald, hvorefter de der har tilmeldt sig vil få tildelt dato og tidspunkt for at kunne møde og afgive sin stemme.
5. Aktiviteter
a.
Åbenthus i foråret
Brugerbestyrelsen har besluttet af aflyse det alternativt planlagte ”Forårs- åbenthus”, forhåbentlig kan der afholdes Åbenthus, som vanligt i november 2021.
b.
Seniorhusets rejse, efterår 2021
Sidste år blev Seniorhusets planlagte rejse til Haderslev aflyst, på grund af COVID-19. Ingolf Mathiesen og Ulla Hagerup har planlagt en ny rejse til Vestkysten, med base i Struer i uge 38. der sendes nærmere ud om rejsen i marts. De der havde tilmeldt sig til rejsen til Haderslev, vil blive spurgt om de ønsker at deltage på denne rejse inden rejsen udbydes. Prisen er for, delt dobbeltværelse 3600,- og 4200 for enkeltværelse. Der betales et depositum på kr. 1000,- ved tilmelding. Alle deltagere forudsættes at være vaccinerede.
Stor ros, fra repræsentanter fra brugerbestyrelsen, til Ingolf og Ulla for igen at have planlagt en spændende rejse, dejligt for deltagerne at have noget at se frem til.
C.
Yoga på video.
Marianne har gennem Jan Pedersen bestilt en video med instruktion i senior yogaøvelser kr. 600, - som vil kunne vises en gang ugentlig på nyhedsbrevet.
6.Evt.
Ny politisk udpeget repræsentant er Marianne Friis-Mikkelsen fra Det Konservative Folkeparti, Marianne Friis-Mikkelsen sidder i kommunalbestyrelsen.
Ros til Personalet for at sende karantænekanalen.
Tilstede på teams: Ingolf Mathiesen, Jette Karmann, Annette Grage, Lise Bylow, Søren Gry, Birgit Skytte(deltog fra punkt 4), Svend Erik Vogt, Marianne Friis-Mikkelsen, Leif Larsen og Marianne Rønn
|
Dagsorden til brugerbestyrelsesmøde
Torsdag den 25. februar 2021
Kl. 10.00 – 12.00 på Teams
Afbud: Stinna Mortensen, Marianne Christensen og Dennis Jørgensen
- Godkendelse af dagsordenen
Dagsordenen blev godkendt
- Godkendelse af referatet
Referatet blev godkendt
- Åbning
Krolf kan åbne pr. 1. marts med max.25 spillere. Hvad kan vi forvente. Vi havde en dialog om de hypoteser, der kom frem vedr. genåbning, der er mange faktorer som spiller ind på en evt. genåbning. vi afventer yderligere udmelding omkring den 15. marts. Brugerbestyrelsen indkaldes til et ekstraordinært møde, hvis der er mulighed for at genåbne.
Dato for afholdelse af valg, meldes ud i forbindelse med at vi melder dato for genåbning, valget finder sted ca. 14 dage efter genåbningsdato, og bliver formentlig med tilmelding, endelige detaljer meldes ud, når vi ved noget endeligt.
Vi forventer, at vi kan holde sommeråbnet. Vi håber også på at kunne gennemføre en sommertur, men afventer udmelding i forhold til hvor mange vi må forsamles samt om kulturinstitutionerne, restauranter mm. åbner, inden planlægning iværksættes.
- EVT.
Tirsdag den 2. marts i nyhedsbrevet, udbydes pladser til Seniorhusets sensommer rejse i uge 38, som går til den jydske vestkyst, med base i Struer. Som tidligere udmeldt, er de deltagere, som havde tilmeldt sig sidste år, hvor rejsen blev aflyst, som følge af COVID-19, blevet spurgt først.
Næste ordinære brugerbestyrelsesmøde 25. marts 2020, kl. 10.00-12.00.
Beretning for året 2020 i Seniorhuset Korsagergård.
Så er der igen gået et år siden vi sidst var til årsmøde i Seniorhuset.
Ved årsmødet skal jeg, som formand, aflægge en beretning for året der er gået, og det gør jeg så, med det håb, at den er så nogenlunde dækkende og har relevante informationer om Seniorhuset i 2020.
Det har været et meget mærkeligt og helt anderledes år end vi nogensinde før har oplevet. Året 2020 står i Coronapandemiens tegn. Det har været et år, hvor Seniorhuset har været lukket i lange perioder, eller har været åbent med begrænset adgang.
Denne årsberetning vil derfor være anderledes, end de mere traditionelle årsberetninger i plejer at få. Jeg vil ikke gå i detaljer med oplysninger om husets aktivitet, for dem har der som bekendt ikke været mange af. Jeg afstår også fra at omtale enkeltpersoner ved navn, for så er alle husket og ingen glemt, med undtagelse af vort personale.
Det begyndte så godt med nytårskoncerten fra Wien, der blev vist i salen d. 9.1.2020. Den var i lighed med tidligere år festlig og med et fint traktement.
Aktiviteterne i huset kom godt i gang, og alle glædede sig til et nyt og spændende år i Seniorhuset, men i horisonten var en pandemi ved at vågne op. Vi begyndte at høre om en ny farlig slags influenza der var brudt ud i Kina. I starten var det noget vi blot hørte om. Vi forventede ikke, at den ville komme til at berøre os, men vi blev snart klogere.
Onsdag d. 11. marts holdt vores statsminister pressemøde. Her fik Danmark at vide, at en ny farlig virus døbt COVID-19 var kommet til Danmark. Denne virus var farlig, specielt fordi der ikke var nogen medicin eller vaccine mod den. Man forventede at store dele af vores befolkning ville blive smittet, og at der specielt i den ældre del af befolkningen ville komme mange dødsfald.
Statsministeren oplyste derfor, at det var nødvendigt med drastiske midler, hvis vi skulle stoppe udbredelsen af denne virus. Denne virus ville kunne medføre en stor belastning af vort sundhedssystem, med risiko for nærmest et sammenbrud hvis ikke vi handlede her og nu.
Vi fik besked på, at Danmark nu lukkede ned, dvs. at store dele af erhvervslivet måtte indstille deres aktiviteter, og at så mange medarbejdere som muligt skulle begynde at arbejde hjemmefra. Også detailhandlen skulle lukke, det gjaldt dog ikke dagligvare forretninger og apoteker. Tandlæger og frisører skulle lukke. Hele underholdningsbranchen blev lukket. Restauranter, cafeer og barer skulle lukke. Det ville ikke længere være tilladt at rejse udenfor Danmark – flytrafikken gik stort set helt i stå. Udlændinge måtte ikke rejse ind i Danmark, hvilket særligt ramte udlejningen af sommerhuse til tyskere i Jylland. Regeringen lovede, at man ville komme med hjælpepakker til erhvervslivet, så man kunne undgå massefyringer og konkurser.
Skolerne lukkede, børnene måtte have fjernundervisning. Disse regler blev dog lempet noget lidt senere.
Foreningslivet fik besked på, at der indtil videre ville være et forsamlingsforbud, så masser af aktiviteter måtte aflyses.
Det blev det også for Seniorhuset. Seniorhuset blev lukket. Der var adgang forbudt for alle 60+ borgere i Vallensbæk.
Det generede naturligvis mange, men vi troede, at det nok kun ville vare et par måneder, men igen blev vi klogere.
Resultatet af denne lukning af Seniorhuset var bl.a. følgende:
Pensionisternes årlige skovtur der var planlagt til at skulle gå til Lejre blev aflyst. Der var allerede mange der havde fået købt billet til turen. Disse penge blev naturligvis returneret.
Korsagergårds 40-års fødselsdag skulle fejres med et stort arrangement i juni måned. Det blev aflyst.
Vores sommerferie åbent kunne heller ikke gennemføres.
Ja, faktisk så var Seniorhuset lukket fra 11.3. til og med 10.8.2020.
Seniorhusets sensommerrejse, der skulle gå til Haderslev i uge 39/2020, var udsolgt. Den blev vi også nødt til at aflyse. Indbetalte beløb blev returneret.
Det årlige åbent hus og julemarked i november og julefrokosten i december måtte også aflyses.
Selvom Seniorhuset var lukket for alle 60+ borgere, så blev Korsagergård åbnet for kommunens børnehavebørn. Det generede adskillige brugere af Seniorhuset, for hvorfor kunne børnene få lov til at være på Korsagergård, når der ellers var adgang forbudt.
Det kan man måske godt undre sig over, men man havde erfaret, at børn ikke så let bliver smittet med Corona, og bliver de smittet, så er deres sygdomsforløb meget kort og ikke voldsomt. Det var desuden vigtigt at vort samfund fungerede, så børneinstitutionerne blev holdt åbent, så forældrene kunne passe deres arbejde. Det var dog med færre børn i hver institution, så der var brug for ekstra lokaler, og her blev så Korsagergård brugt en overgang.
At vi brugere ikke havde adgang til Korsagergård var jo den simple, at vi aldersmæssigt er og var i en sårbar gruppe, hvor risikoen for alvorlig sygdom og død var stor, og ingen ansvarlig myndighed i Vallensbæk ønskede, at kommunens ældre borgere skulle løbe den risiko.
Seniorhusets personale var også ramt. Nogle fik andre midlertidige opgaver og enkelte kunne udføre noget arbejde hjemmefra.
Vores personale arbejdede på alternative aktivitetsmuligheder. Således blev Korsagergårds 40-års fødselsdag fejret med flag og sang i de enkelte brugeres eget hjem.
Enlige brugere med et større kontaktbehov blev jævnligt kontaktet af Seniorhusets personale. Det var også muligt at få lavet aftaler om afhentning af diverse materialer, så man kunne arbejde hjemme.
En flok brugere begyndte at bruge Facebook med opslag på Gården i Vallensbæk. Her blev der udvekslet hilsner og ideer til aktiviteter, ligesom flere fortalte om hvordan deres dagligdag forløb.
En af de aktiviteter som hurtigt tiltrak sig opmærksomhed var det at bruge en væv. Det fik flere til at starte en ny aktivitet, og deres arbejder blev jævnligt vist med både tekst og billeder. Det gav beskæftigelse i en kedelig og ind imellem ensom dagligdag. Der var også brugere der arrangerede gåture med afstand.
For mit eget vedkommende, nu da kalenderen var blank, begyndte jeg sammen med Helle at gå ture i Vallensbæk Mose. Vi øvede os i at fotografere fugle, og mange af vores fuglebilleder lagde jeg ud på Gården i Vallensbæk, forhåbentlig til glæde for mange. Der er ingen der har haft nogen negative kommentarer til disse opslag, tværtimod. For nogle var det tilsyneladende rart at følge med i hvad andre brugere foretog sig.
Vores orangeri har ligget stille i 2020. Da der var adgang forbudt, så var det ikke muligt at have de sædvanlige tomater, agurker, peber m.v. for der var ingen til at passe orangeriet.
De eneste aktiviteter, som siden sommeren kontinuerligt har kunnet gennemføres, er krolf og gåture.
I løbet af forsommeren og sommeren begyndt smittetallet at falde, og man begyndte at tale om en genåbning af vort samfund. Det gjaldt også for Seniorhuset, så d. 11. august genåbnede Seniorhuset med en udendørs sammenkomst i Korsagergårds have. Der var stadig et forsamlingsforbud på maksimum 100 personer, så åbningen blev lanceret med et hold om formiddagen og et hold om eftermiddagen. Det blev dog kun til et hold brugere om formiddagen.
Vi begyndte igen at mødes på Korsagergård, men med begrænsninger. Den sædvanlige frokost blev ændret til to stykker smørrebrød som blev smurt i køkkenet og serveret ved bordene i stuerne.
Køkkenhold og madhold lavede hjemmelavet pålæg, syltede og bagte kager for at glæde alle.
Der kom nye restriktioner, først et forsamlingsforbud på 50 personer, og kort tid efter på 10 personer der gjorde, at det ikke længere var muligt at få sin frokost i Seniorhuset.
Husets åbningstider blev ændret til to timer om formiddagen og to timer om eftermiddag, med færre deltagere og med forud tilmelding. Det gav naturligvis ekstra arbejde til vores dygtige personale. Det klarede de også, for de gør alt hvad de kan for at hjælpe os brugere.
For at holde kontakten vedlige med husets brugere udsendes der hver uge et nyhedsbrev, og i en periode blev der udsendt en karantænekanal. Alt sammen som service til brugerne af Seniorhuset.
I årets sidste kvartal blev Seniorhuset igen lukket ned. I en kort periode blev der gennemført aktiviteter hvor der maksimalt måtte være 10 deltagere pr. sted. F.eks. 10 personer i salen og 10 personer på 1. sal, og man måtte ikke gå rundt.
Mundbind og sprit (til hænderne og ikke til indvortes brug) har været en del af dagligdagen i Seniorhuset.
I begyndelsen af december blev forsamlingsforbuddet ændret fra 10 personer til 5 personer, hvilket betød total lukning af Seniorhuset resten af 2020.
En del brugere benytter stadig Gården i Vallensbæk på Facebook til daglige kontakter, og det synes jeg er rigtigt godt. Det kan måske være med til at sætte bare lidt kolorit på en måske kedelig hverdag.
Jeg blev selv, på et tidspunkt, opfordret til at lægge opslag ud med oplevelser fra tidligere Seniorhus ture. Denne opfordring tog jeg til mig, og jeg begyndte at lægge billeder og tekst ud om bl.a. flere af de kirker vi havde besøgt, når vi havde været på en Seniorhus tur. Også kirker som Helle og jeg selv har besøgt, har jeg lagt billeder og tekst af og om på Gården i Vallensbæk. Desværre har det ikke altid været muligt i 2020 at komme ind i nogle af de kirker vi har besøgt, for generelt har mange kirker kun været åbent i forbindelse med kirkelige handlinger.
I november måned havde jeg nogle opslag om julemærker, koncentreret om det julemærke som udkom i Vallensbæk i perioden 1980-2007. Det blev til otte opslag i november.
I december fortsatte jeg med en daglig julenissekalender, og jeg ved at der i gennemsnit har været over 100 personer der har fulgt denne kalender.
I de perioder hvor Seniorhuset har været åbent i 2020, har jeg selv været meget fraværende. Da der har været begrænsning af antallet af personer der måtte komme i Seniorhuset, så besluttede Helle og jeg, at ved at blive væk, så optog vi ikke plads for de enlige brugere som havde et større behov for social kontakt end os. Jeg ved at flere brugere (par) har gjort det samme. Det har været til gavn for de enlige brugere.
Jeg kan ikke slutte denne beretning uden at fremhæve årets sidste aktivitet. Vort dygtige og afholdte personale arrangerede en julestjernegåtur onsdag d. 2. december 2020.
Det gik ud på, at man i små hold gik en lille tur i og omkring Korsagergård. Undervejs deltog vi i en konkurrence, og der blev uddelt appelsiner, hjemmebagte småkager, julepynt og en lille en til halsen.
Ved tilbagekomsten til Korsagergård gik man direkte ind i salen, hvor der blev serveret hjemmelavede æbleskiver og gløgg. Når man så efter cirka en times forløb forlod Korsagergård, så fik hver deltager en lille godtepose. Det var et godt og muntert arrangement. Både kommunens borgmester og socialudvalgsformand deltog.
Jeg synes, at 2020 på trods af de store udfordringer og begrænsninger vi har været ude for, så har det efter omstændighederne været et godt år i Seniorhuset Korsagergård.
Inden jeg slutter denne beretning, skal her lyde en stor tak til Marianne, Eva, Margit, Tine, Henrik og Jan, som kæmper for os og for Seniorhuset, og som er med til at gøre Seniorhuset til et ”smørhul” i Vallensbæk Kommune for alle 60+. Tak alle seks – i er fantastiske.
Jeg vil gerne slutte denne anderledes beretning med ønsket om, at Seniorhuset Korsagergård fremover igen er stedet i Vallensbæk, hvor kommunens 60+ borgere
- holder af at komme
- hvor de føler de er velkomne
- at her får de alle en god og ordentlig behandling
- at vi alle er ligeværdige.
Hvornår vi igen kan lukke helt op for Seniorhuset og alle vore aktiviteter, det er umuligt at sige noget om nu. Hvis hele Danmarks befolkning er blevet vaccineret mod COVID-19, som forventet inden udgangen af juni måned 2021, så kan vi håbe, at vi kan få lov til at holde sommeråbent, og ellers have de normale aktiviteter fra begyndelsen af august 2021.
En Seniorhus sensommerrejse der er planlagt til uge 38/2021 (fra 20.9. til 24.9.) håber jeg meget vi kan gennemføre. Turen går til Vestjylland med basis i Struer.
Med disse ord overgiver jeg jer hermed Seniorhuset Korsagergårds årsberetning 2020.
Ingolf Mathiesen, formand for brugerbestyrelsen