You are here

Orangeriet

  • orengeri

    Fotograf: Ingolf Matiensen

    Orangeriet

Orangeriet i Seniorhuset - Korsagergård

 

Orangeriet åbnede i foråret 2015.

Efter åbningen mødtes de interesserede, for at planlæge hvad vi skulle dyrke i Orangeriet, kort efter gik vi igang med indkøb af kapillærkasser, jord, diverse frøposer, planter og frugtbuske.

 

I løbet af sæsonen kan du få glæde af dine ”grønne fingre”, hvadenten du er begynder eller garvet haveentusiast. Samtidig har du mulighed for hyggeligt samvær med andre med samme interesse.

 

Der er mulighed for at starte helt fra bunden med såning, prikling for til sidst at plante om i potter. De små spirer skal nurses med forsigtig vanding for at lykkes, og det er nok mest krydderurter, som har været denne arbejdsgang igennem.

 

Der er også mulighed for at indgå i selve pasningen - plante, vande og binde planterne op, efterhånden som de skyder i vejret i kapillærkasserne, for til sidst at blive høstet.

 

Udenfor Orangeriet er der plantet frugtbuske, rabarber og æbletræer. Vi håber på at få et godt udbytte næste sæson.

 

Udeområdet er indrettet med udekøkken, grill og havemøbler, og der er i løbet af sæsonen mange udendørsarrangementer med god mad og samvær – som du kan være med til at arrangere eller deltage i.

 

Derudover bliver Orangeriet også brugt til mange andre forskellige aktiviteter pileflet, kartningspinderi, filt og til workshops og møder.

 

Hvis man har lyst til en stille stund med en kop kaffe, en bog eller håndarbejde for ikke at tale om at tage sin frokost med ud, er Orangeriet et hyggeligt sted at slå sig ned. I ydersæsonerne skal solen ikke have været fremme ret længe, før der er dejlig lunt i huset.

 

Kort sagt er Orangeriet for alle, som kan have interesse i alt det grønne, man kan dyrke her eller til dem der ønsker at opstarte workshops i inspirerende omgivelser.

 

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidst opdateret 19.10.2017